|
Mozzarella buffel 150 gr
Artnr: 10412
Ursprung
Italien/Kampanien
Innehåll
Mjölk från Vattenbufflar Övrigt
(moh-tsah-REH-la di BOO-fah-lah) Detta är den äkta mozzarellan. Efter att mjölken har koagulerat av löpen, separerar osttillverkaren ostmassans stora klumpar från vasslan och lämnar den att vila. När den har blivit tillräckligt syrlig , blötlägger man den i het vassla sedan torkas den innan man blötlägger den igen i het vassla. Sakta men säkert mjuknar då ostmassan. Man skär sedan upp den i stänger och den läggs återigen i het vassla. Efter alla dessa bad knådas och stretchas den tills den bildar trådar. Nu är osten formbar och man knådar och formar den till den form man vill ha den. En färsk mozzarella måste ätas inom några dagar från tillverkningen. Buffelmozzarellan är sötare och mer elastisk än den som är gjord på komjölk.
Antal/förp. 10 st
|
|