Hem

 
  START        OM OSS        VÅRA BUTIKER        VÅRA ÅF        KONTAKTA OSS
 
   
 
 

Gorgonzola Dolce 48+ 1,5 kg

Artnr: 10104

Ursprung

Italien/ Lombardiet

Innehåll

Övrigt

(gore-gon-ZOH-lah)

Det grön-blåa penicillum glaucom möglet ger en skarp, kryddig smak och utgör en utmärkt kontrast till den krämiga osten. Gorgonzola görs av över 80 tillverkare, små som stora i norra Italien. Några använder opastöriserad mjölk och följer den traditionella metoden att de tillåter ostmassan att stå över natten och bli exponerad för det naturliga möglet, men de flesta Gorgonzolor görs med pastöriserad mjölk, där möglet tillsätts. Efter fyra veckor sticker man igenom tjocka nålar för att främja spridandet av möglet inne i osten.' Gorgonzolan mognar i 3 till 6 månader i "hattcylindrar".

Antal/ förp. 4 st

 
Start | Om oss | Våra butiker | Kontakta oss
Copyright © 2006, Norins Ost AB. All Rights Reserved.